Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забудова на вул. Липинського

novobudovy.com

П'ятниця, 8 листопада 2019, 16:05

У Козловського арештували Avalon на Липинського

забудова на вул. Липинського

Суд наклав арешт на ділянку на вул. Липинського, 27, де фірма Григорія Козловського будує житловий комплекс Avalon Time.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторніці у Фейсбуці.

Вчора, 7 листопада, суд наклав арешт на земельну ділянку житлового комплексу Avalon Time, площею 1,2922 га, на вул. Липинського, 27, яка була незаконно вилучена із комунальної власності та перейшла у приватну.

"Щоб запобігти незаконному відчуженню землі міста в інтересах міськради прокуратурою скеровано до суду позов щодо витребування з незаконного володіння вказаної земельної ділянки. Попередньо з’ясували, що земельна ділянка, яка забудовується, в жовтні 2014 року, без достатніх підстав, перейшла з власності львів’ян у приватну. Як наслідок, люди, які інвестують у будівництво квартир, можуть залишитись ошуканими, а міський бюджет вже 5 років недоотримує кошти" – наголосила Ірина Діденко.

За даними видання "Наші гроші. Львів", ділянка є у власності ТОВ "Авалон юніон", підконтрольної Григорію Козловському, він її отримав через шахрайство з оформленням власності під час продажу майна збанкрутілого ВАТ "Львівський дослідний нафтомаслозавод". 

Нагадаємо, приватний підприємець та депутат Львівської міської ради Григорій Козловський, який на виборах 2015 року пройшов у міськраду у складі Блоку Петра Порошенка. Він також володіє "Гранд Готелем" (проспект Свободи), є власником готельно-ресторанного комплексу "Святослав", співласником будівельної компанії Avalon, яка зведе у Львові першу 25-поверхівку, а також планує відкрити у Львові новий медичний центр на вулиці Раппопорта. 

У 2018 році Козловський задекларував 48 млн грн доходу, 25 млн грн готівки, нову іномарку та будинок у Львові.

Як писали Варіанти раніше, у лютому цього року міськрада Львова дала дозвіл Віталії Дяченко, яка є наближеною до львівського бізнесмена Григорія Козловського, на будівництво на вул. В. Липинського, 27 нового житлового комплексу, поруч із готельно-ресторанним комплексом "Писанка". 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.