Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори

Вівторок, 12 листопада 2019, 11:13

У грудні в ОТГ на Стрийщині обиратимуть депутатів та сільського голову

вибори

У Нежухівській ОТГ стартував виборчий процес.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У Нежухівській сільській об'єднаній територіальній громаді Стрийського району 29 грудня 2019 року відбудуться перші місцеві вибори депутатів і сільського голови, які призначила на своєму засіданні ЦВК ще 18 жовтня.

Як пояснила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряна Павлів, виборчий процес у Нежухівській ОТГ розпочався 9 листопада, за 50 днів до дня виборів.

До складу цієї ОТГ увійшли: Нежухівська сільська рада (села Нежухів, Райлів), Голобутівська сільська рада (село Голобутів), Завадівська сільська рада (село Завадів), Заплатинська сільська рада (села Заплатин, Діброва), Ланівська сільська рада (село Ланівка).

ЦВК створила на цих виборах 22 територіальних, одномандатних виборчих округи, відтак, до Нежухівської сільської ради обиратимуть 22 депутатів.

Зоряна Павлів додала, що 22 грудня також відбудуться вибори в Облазницькій сільській раді (села Облазниця, Воля-Облазницька, Дунаєць, Жирівське, Корнелівка, Махлинець, Нове Село) Жидачівського району, а також у Мишлятицькій (села Мишлятичі, Ганьковичі, Конюшки, Липки, Тамановичі, Толуковичі) і Хідновицькій (села Хідновичі, Боратичі, Тишковичі) сільських радах Мостиського району. Вони приєдналися, відповідно, до Гніздичівської ОТГ Жидачівського району і Шегинівської ОТГ Мостиського району.

Зазначимо, Нежухівська ОТГ, що на Стрийщині, отримала висновок на відповідність Конституції та законам України від Львівської ОДА ще у 2016 році. У Нежухівську громаду увійшли такі села: Голобутів, Завадів, Ланівка, Заплатин, Діброва, Нежухів, Райлів.

Нагадаємо, станом на сьогодні у Львівській області є 40 ОТГ, а у серпні Львівська область опинилася на 5 місці з кінця у рейтингу лідерів з формування спроможних громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.