Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир В'ятрович

Середа, 13 листопада 2019, 10:27

В'ятрович стане нардепом

Володимир В'ятрович

Екс-голова Інституту нацпам'яті Володимир В'ятрович стане народним депутатом замість Ірини Луценко.

Про це повідомив Володимир В'ятрович на свтоїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 12 листопада, Верховна Рада достроково припинила повноваження депутатки від Європейської солідарності Ірини Луценко. Її місце у фракції займе екс-голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Я йду в політику заради того, щоб Україна була рідним домом, в якому живеш в достатку та куди із радістю повертаєшся. Щоб наші діти спілкувались між собою українською, не нехтучи іноземими мовами, знали б нашу історію, неспотворену з-за кордону та з впевненістю дивилися у своє майбутнє, незатьмарене ані війною, ані здачею країни. Особисто я запевняю: не піду на жодні компроміси щодо національних інтересів" – наголосив Володимир В'ятрович.

Нагадаємо, у вересні В'ятровича звільнили з посади керівника Українського інституту національної пам'яті. Він балотувався у народні депутати від партії Європейська солідарність під номером 25, проте не пройшов до парламенту.

Тоді ж нардепка від Слуги народу Ірина Верещук звинуватила його у погіршенні відносин з Польщею: у 2017 році завдяки Українському інституту національної пам'яті, київська влада заборонила ексгумацію та пошук рештків польських жертв воєн та конфліктів на території України, після чого В'ятровичу заборонили в'їзд на територію Польщі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.