Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проспект Чорновола

Понеділок, 18 листопада 2019, 11:25

Петиція про ліквідацію автобусної смуги на проспекті Чорновола за 4 дні набрала понад 500 голосів

проспект Чорновола

У петиції вимагають ліквідувати новостворену смугу для руху громадського транспорту та зробити її загальнодоступною для всіх категорій.

14 листопада, на порталі е-петицій Андрій Боднар зареєстрував петицію з вимогою ліквідувати смуги для руху громадського транспорту по проспекті Чорновола.

За словами автора петиції, нововведена смуга руху для громадського транспорту уздовж проспекту Чорновола спричинили транспортний колапс у даному районі міста. 

"Під'їзд як приватного транспорту, так і громадського до центральної частини міста (в т.ч. і для транзиту через неї) значно погіршився. Транспортний потік, який сформований на ділянці із двох смуг від Варшавської до кільця змушений перелаштовуватися в одну смугу, що спричиняє тягнучки, як на пр.Чорновола, так і на самому кільці Чорновола-Липинського, відповідно і на доїздах до кільця по вул.Липинського, а також на прилеглих вулицях до пр.Чорновола" – йдеться у тексті петиції.

Автор петиції вимагав негайно ліквідувати смугу для руху громадського транспорту, та зробити її загальнодоступною для всіх категорій, а також відновити "заїзні кишені" для зупинки громадського транспорту по всій довжині проспекту Чорновола.

За 4 дні петиції набрала 536 голосів із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.
 
Додамо, у вересні у Львові зареєстрували е-петицію з проханням дозволити автівкам після години-пік користуватися окремою смугою для громадського транспорту на пр. Чорновола.

Зазначимо, у липні тривав ремонт проспекту Чорновола, на ділянці від вул. Під Дубом до вул. Городоцька. Тут облаштували окрему слугу руху для громадського транспорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.