Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

піскосуміш

Середа, 20 листопада 2019, 16:33

У 2020 році вулиці Франківського району Львова продовжать посипати піскосумішшю

піскосуміш

Франківська РА замовила піскосуміш за 1,3 млн грн.

Франківська районна адміністрація Львівської міської ради оголосила тендер у системі ProZorro на придбання спеціалізованої хімічної продукції – піску з домішками, які переможець тендеру має постачати до 31 грудня 2019 року.

Аукціон стартує 6 грудня, а очікувана вартість послуг становить 1 320 000 грн.

Як йдеться у закупівлі, до кінця цього року переможець тендеру має поставити Франківській РА 1200 куб.м піскосуміші із вмістом солі не менше 20% для використання у зимовий період.

У документі також зазначено, що сіль та пісок, з яких буде виготовлятись піскосоляна суміш, повинні бути якісними та відповідати стандартам і нормам, що діють в Україні.

Нагадаємо, у травні 2018 року львівські депутати підтримали петицію про відмову у Львові від використання піскосуміші. У влади міста вимагали: для посипання вулиць використовувати лише чисту сіль або знайти нешкідливі для взуття і лап тварин реагенти; на пішохідній частині використовувати лише механізоване прибирання; використовувати дрібні камінців, що вмерзають в сніг і створюють надійне зчеплення з підошвами взуття. 

У зв'язку з цим у Галицькому районі Львова застосовувавали нові реагенти, пішуфіт і кальцій хлорид, на які витратили на 4 млн грн, а для посипання вулиць інших районів Львова закупили піскосуміш.

Додамо, з кінця жовтня у місті розпочали підготовку снігоприбиральної техніки до роботи в зимовий період.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.