Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

НАБУ

Четвер, 21 листопада 2019, 10:20

НАБУ провели обшуки в львівського судді у справі Дубневичів

НАБУ

У квартирі судді Сергія Гирича провели обшуки щодо причетності його сина до відмивання доходів компаніями братів Дубневичів.

Про це повідомляє прес-центр судової влади України.

Співробітники Національного антикорупційного бюро 29 жовтня провели обшук у квартирі судді Личаківського районного судді Сергія Гирича у Львові.

Підставою для обшуку став дозвіл Вищого антикорупційного суду щодо обшуку у померканні сина судді, Олександра Гирича, який працює директором компаній "Пронамейра", "НР Солар Парк" і "Ліг Агро", що належать народному депутату Ярославу Дубневичу та його братові, екс-депутату Верховної Ради Богдану Дубневичу. Брати Дубневичі фігурують у кримінальній справі про відмивання незаконних доходів, яке розслідує НАБУ.

Працівники НАБУ вилучили в будинку судді три флеш-накопичувача і ноутбук.

Натомість Сергій Гирич вважає, що обшук був проведений незаконно і направив відповідну заяву у Вищу раду правосуддя та генпрокурору України Руслану Рябошапці. За його словами, працівники НАБУ під час обшуку застосували силу до його сина й вилучили ноутбук, який належить його дружині.

"Якщо детективи НАБУ розслідують кримінальне провадження, пов’язане із можливим відмиванням коштів народними депутатами при створенні господарських товариств, то чому обшук проводився не за місцем знаходження господарських товариств, в офісах, а у квартирі судді" – йдеться у заяві Гирича.

Також він вважає, що обшуки у нього квартирі є помстою за його публічну позицію.

Нагадаємо, 29 жовтня НАБУ провели обшуки у будинку Богдана Дубневича в селі Зубра в справі відмивання понад 2 млрд грн. Тоді вони вилучили мобільний телефон Apple iPhone XS та флешку з файлами.

Додамо, Сергій Гирич причетний до справи щодо незаконної приватизації будинку на вулиці Олени Теліги, 6 у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.