Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

паркування у Львові

Четвер, 21 листопада 2019, 13:07

У Личаківському та Франківському районах Львова облаштують нові місця для паркування

паркування у Львові

Львівські депутати дозволили облаштувати два нові паркувальні майданчики у місті для службового користування.

Сьогодні на сесії Львіської міської ради депутати підтримали рішення про затвердження збору за місця для паркування транспортних засобів та плати за паркування транспортних засобів на території міста Львова.

"За" проголосували 46 депутатів.

Йдеться про облаштування двох нових майданчиків для паркування транспортних засобів у місті. Усі нові місця для паркування використовуватимуться виключно для службового паркування. Це:

- вул. К. Левицького, 83 (2 паркомісця) у Личаківському районі;

- вул. Академіка Я. Підстригача, 5 (119 паркомісць) у Франківському районі.

Як пояснила директорка департаменту економічного розвитку Львівської міськради Ірини Кулинич, ці паркувальні миайданчики використовуватимуть ПАТ "Львівський лікеро-горілчаний завод" та ФОП Косик О.В.

Нагадаємо, вчора на комісії інженерного господарства міськради розглянули можливість підняття вартості паркування у Львові від 25 до 40 грн за годину, в залежності від зони паркування. 

Станом на сьогодні, з жовтня 2018 року водії можуть придбати місячний абонемент на паркування у Львові, який вартує від 700 грн до 2800 грн. 

Крім цього, у червні у Львові затвердили концепцію покращення паркування та руху громадського транспорту. 

Для покращення системи паркування у концепції передбачили формування зон паркування, інвентаризацію наявних паркомісць, облаштування майданчиків "паркуйся і їдь" (P+R), які передбачають перехоплювальні паркінги на в’їздах у місто для пересадки на громадський транспорт. Вони мають бути безкоштовні або платні, а у вартість входитиме денний проїзний квиток на громадський транспорт. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.