Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Руслан Рябошапка

glavcom.ua

Четвер, 28 листопада 2019, 10:06

Рябошапка займеться справою Садового

Руслан Рябошапка

Генпрокуратура планує перевірити матеріали справи про зловживання владою Андрія Садового.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив вчора, 26 листопада, генеральний прокурор України Руслан Рябошапка, Генеральна прокуратура України перевірить матеріали справи міського голови Львова Андрія Садового.

"Ми звернулися до САП. Я теж хочу перевірити матеріали цього провадження, потім ми зробимо свої висновки. Я думаю, що через кілька тижнів. Треба подивитися матеріали, а потім ми скажемо", – зазначив Руслан Рябошапка.

За його словами, на станом на сьогодні Садовий фігурує і в інших справах.

"Є ще інша справа, що я про неї вчора дізнався зі ЗМІ. Про те, що нібито суд зобов'язав ГПУ відкрити кримінальне провадження за фактом однієї з заяв Садового. Поки ми не отримували таких рішень і відповідно нічого коментувати не можемо. Я про це дізнався вчора. Але думаю, що це питання політизоване. Тому ми дізнаємося про це із ЗМІ", – додав Рябошапка.

Нагадаємо, вчора Вищий антикорупційний суд України призначив заставу Садовому у 1,5 млн грн в справі будівництва індустріального парку у Львові. Натомість Андрій Садовий заявив, що подаватиме на апеляцію рішення суду та добиватиметься цілковитого звільнення від застави.

Як пояснили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, через оборудки із землею на території Рясне-Руської, до якої причетні мер Львова та чиновники Львівської міської ради, держава втратила 93,5 млн грн, а у цій справі ще у 2015 році до прокуратури звернулися понад 60 осіб із заявами про незаконне відчуження їх землі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.