Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

суд Коровайника

ФБ Христини Процак

П'ятниця, 29 листопада 2019, 10:00

Суд виписав бідному Коровайнику індустріальну знижку

суд Коровайника

Суд призначив Сергію Коровайнику заставу у 153 680 тисячі замість 7 млн грн, які вимагала прокуратура.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Вищому антикорупційному суді відбулося засідання щодо справи в.о. директора департаменту містобудування Львівської міськради Сергія Коровайника і будівництва індустріального парку на 3 тисячі нових робочих місць.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 153 680 грн. замість 7 млн грн, які вимагали в САП, що майже в 50 разів менша. Також Сергій Коровайник повинен здати закордонний паспорт у Державну міграційну службу на 2 місяці з моменту прийняття рішення суду.

"І щодо застави, яка визначено в сумі 7 млн. грн. Ні в мені, ні в членів моєї сім’ї таких кошів немає. Я навіть не буду шукати можливості їх знайти, бо для мене це нереальна сума. У залі сидять поважні люди, яких я давно знаю і дуже поважаю, тому прошу про рішення щодо взяття мене на поруки одним із них" – заявив Сергій Коровайник.

Свою підтримку та готовність взяти на поруки Сергія Коровайника висловили колишні народні депутати України Любомир Зубач та Олег Лаврик, заступники міського голови Львова Ірина Маруняк, Галина Слічна та Сергій Бабак, а також депутати ЛМР Любомир Босаневич, Олена Пасевич і Тарас Кльофа.

Нагадаємо, 27 листопада Вищий антикорупційний суд України призначив заставу Садовому у 1,5 млн грн в справі будівництва індустріального парку у Львові.

Як пояснили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, через оборудки із землею на території Рясне-Руської, до якої причетні мер Львова та чиновники Львівської міської ради, держава втратила 93,5 млн грн, а у цій справі ще у 2015 році до прокуратури звернулися понад 60 осіб із заявами про незаконне відчуження їх землі.

Додамо, Сергій Коровайник працює у Львівській міськраді з 2003 року. У  2015 році він замінив на посаді директора департаменту містобудування міськради Андрія Павліва, який написав заяву на звільнення. У 2017 році Коровайник задекларував 306 тис грн доходу.

У травні цього року Коровайник  отримав догану від мера Львова за допущення руйнування пам’ятки у Стрийському парку фірмою адвокатів Григорія Козловського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.