Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

новорічна ялинка у Львові

П'ятниця, 29 листопада 2019, 15:33

У 2020 році новорічна ялинка обійдеться Львову у 300 тисяч

новорічна ялинка у Львові

У бюджеті Львова на 2020 рік заклали 300 тис грн на встановлення двох новорічних ялинок на проспекті Свободи та на Сихові.

Про це йдеться у міському бюджеті Львова на 2020 рік, який сьогодні депутати затвердили на сесії Львівської міської ради.

Згідно із документом, у 2020 році планується виділити 0,3 млн грн на облаштування новорічної ялинки перед театром опери та балету ім. С. Крушельницької (проспект Свободи) та кінопалацом ім. Довженка на Сихові.

Зазначимо, у цьогорічному бюджеті депутати заклали 260 тис грн на встановлення двох новорічних ялинок у центрі Львова та на Сихові. Минулоріч ялинку місту подарувала мешканка села Буда Яворівського району, її офіційно відкрили 18 грудня 2018 року.

У 2017 році ялинка також дісталася Львову безкоштовно. Її подарувала мешканка Брюхович, однак лише на встановлення та прикрашення ялинки з бюджету виділили 100 тис грн.

Натомість у 2016 році Львівська міськрада придбала новорічну ялинку за 100 тис грн в Дрогобицькому районі, неподалік від Східниці. Висота ялинки становила близько 20 метрів, а вартість самого дерева – 4,5 тис грн. Разом із транспортуванням, монтажем, облаштуванням ілюмінації, прикрашанням та охороною – близько 116 тис грн.

Додамо, Різдвяний ярмарок у Львові стартує з 13 грудня й триватиме до 19 січня наступного року. Це буде уже десятий Різдвяний ярмарок, який проводиться у Львові.

Також минулоріч вперше проходив Різдвяний ярмарок на площі перед кінотеатром ім. О. Довженка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.