Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікарня

Середа, 11 грудня 2019, 11:00

У 2019 році з міського бюджету закупили інсуліну на 8 млн грн

лікарня

Львівська міськрада у цьому році виділила 8 млн грн на закупівлю інсуліну для хворих на цукровий діабет мешканців міста.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора, 10 грудня, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб публічно прозвітував про роботу та новації в медичній галузі Львова за 2019 рік, а також коротко окреслив плани на 2020 рік.

Як вказано у звіті у 2019 році на реалізацію міських програм надали 42,9 млн грн. З них 8 млн грн виділили на міську цільову програму забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну на 2019 рік.

Нагадаємо, у міському бюджеті Львова на 2020 рік передбачили також 8 млн грн у межах програми забезпечення хворих на цукровий діабет препаратами інсуліну.

Натомість, у обласному бюджеті на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет передбачили на 4 млн грн більше. Львівська облрада виділила 12 млн грн на закупівлю інсуліну для хворих на цукровий діабет мешканців області.

Додамо, у 2018 році інсулін для хворих на діабет на Львівщині профінансовали лише на 75,4% від потреби. Станом на жовтень 2018 року на потреби хворих на цукровий діабет у області виділили загалом 49,6 млн грн.

Також наприкінці жовтня цього року голова Буської райради Богдан Глова заявив, що заборгованість аптекам за надання інсуліну уже перевищує 300 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.