Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пенсіонери

П'ятниця, 13 грудня 2019, 14:56

Уряд планує змінити порядок надання монетизованих пільг на комунальні послуги

пенсіонери

З січня хочуть надати можливість пільговику в будь-який період змінити форму надання пільги.

Про це повідомляє "Українська правда".

Під брифінгу заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко повідомив, що Міністерство соціальної політики ініціює зміни до порядку надання пільг у грошовій формі, щоб надати можливість пільговикам змінювати форму отримання субсидій у будь-який період.

"Міністерство зараз ініціює внесення змін до порядку надання пільг у грошовій формі для того, щоб дати можливість пільговикам не тільки до 15 жовтня змінювати форму отримання субсидій, а робити це в будь-який період опалювального сезону" – заявив Віталій Музиченко.

За його словами, ухвалення змін дасть можливість пільговику в будь-який період змінити форму надання пільги, якщо з якихось причин постачальник послуг невчасно і неякісно виконує свою функцію. На сьогодні цей проєкт постанови проходить процедуру погодження із центральними органами виконавчої влади.

"Ми пропонуємо, щоб з 1 січня 2020 року ті пільговики, які бажають перейти на готівкову форму (надання пільг – ред.), могли це зробити в будь-який момент" – додав Віталій Музиченко.

Він також закликав пільговиків звертатися до органів соціального захисту населення за місцем проживання, аби уточнити інформацію щодо нарахування чи ненарахування пільг.

Нагадаємо, в Україні з 1 березня розпочалася виплата готівкою субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Загалом на монетизацію субсидій цьогоріч із держбюджету виділили понад 12 мільярдів гривень. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.