Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

УКУ

Вівторок, 17 грудня 2019, 13:50

Фармацевтичний мільйонер Загорій пожертвував УКУ більше 12 мільйонів

УКУ

УКУ зібрав на благодійному вечорі більше 13 мільйонів гривень, 12,5 з яких ВНЗ пожертвував екс-нардеп Гліб Загорій.

Про це повідомляє Zaxid.net.

У суботу, 14 грудня, Український католицький університет провів у Києві благодійний вечір на підтримку університету, який відбувається з 2008 року й на якому зібрали більше 13 млн грн на розвиток ВНЗ.

Як розповіла менеджерка відділу розвику Українського католицького університету Любов Галуга, на благодійному вечорі відбувся аукціон творів мистецтва та лотерея, лоти для яких надали приватні меценати, українські та іноземні компанії. Цьогоріч на аукціон виставили 68 лотів, здебільшого це картини українських художників, кераміка, вироби ужиткового мистецтва.

Найбільший внесок на аукціоні у 12,5 млн грн зробив "Фонд родини Загорій", співзасновником якого є бізнесмен, народний депутат попереднього скликання від Блоку Петра Порошенка Гліб Загорій, власник однієї з найбільших українських фармацевтичних фірм "Дарниця".

У 2014 році свою зарплату нардепа Загорій перераховував на потреби Українського католицького університету, а починаючи з 2015 року – на потреби благодійного фонду "Таблеточки".

Зазначимо, у травні 2011 року пожертвував Українському католицькому університеті 3 млн доларів й українських олігарх Дмитро Фірташ, який з 2014 року перебував під домашнім арештом в Австрії й якого у червні цього року суд дозволив екстрадитувати до США. 31 травня цього року компанія "РГК" Фірташа відкрила завод з виробництва газового обладнання у Львові. 

Додамо, у вересні 2018 року Український Католицький Університет придбав  недобудову на вулиці Стрийській у Львові за 10 млн грн, а у червні того ж року розпочав будівництво гуртожитку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.