Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вигульний майданчик

Четвер, 19 грудня 2019, 14:42

У Львові створять тренувальний майданчик для собак у парку Б. Хмельницького

вигульний майданчик

Навесні у Львові планують створити третій тренувально-вигульний майданчик для собак.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

Наступного року у Львові відкриють ще один тренувально-вигульний майданчик для собак у парку Богдана Хмельницького. 

"Весною наступного року ми плануємо створити ще один великий тренувально-вигульний майданчик для собак у Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького. Хочу зауважити, що зараз у Львові діє два майданчика: у парку ім. Івана Франка та на вул. Стрийській", – зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства Львова Олександр Одинець.

Нагадаємо, минулого року на сесії львівської міської ради презентували стратегію розвитку інфраструктури для вигулу собак, у рамках якої запланували створити нові майданчики для тварин та реконструювати старі.

Програму мають реалізовувати за  5 років. Загальна вартість запланованих кроків – понад 23 млн грн.  

До 2023 року у Львові повинні облаштувати 34 прогулянкові маршрути, 24 вигульні майданчики та 17 тренувально-вигульних зон для собак (тварини бігають без повідків на спеціально обгородженій території). 

На прогулянкових маршрутах собаку можна вигулювати лише на повідку. А от території вигульних та тренувальних майданчиків обмежують спеціальною огорожею, щоб тварини бігали вільно. 

На всіх майданчиках мають встановлювати відповідні знаки, огорожу з тамбурною системою входу, станції для прибирання за собаками, лавки, освітлення та фонтани з питною водою для людей і тварин. 

Додамо, цьогоріч Мінрегіон планував прописати більш чіткі вимоги до проектування майданчиків для вигулу собак. За новими ДБН на майданчиках повинні бути теалети та ванночки для миття собак. 

Також, у Львові з 1 вересня 2016 року розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників. Наразі цим займаються 17 ветеринарних закладів міста.

Того ж року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.