Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська митниця

Понеділок, 23 грудня 2019, 09:55

Трьох львівських митників спіймали на зловживанні службовим становищем

Львівська митниця

Посадовці організували схему розмитнення вантажівок із заниженням митної вартості.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

У неділю, 22 грудня, слідчі Держбюро розслідувань Львова викрили двох головних державних інспекторів митного поста "Західний" та державного інспектора відділу адміністрування митних платежів Львівської митниці ДФС, які організували схему розмитнення вантажівок MAN із заниженням митної вартості.

Зокрема, митники, змовившись із підприємцями, не перевіряли документи, які підтверджували митну вартість іноземних вантажівок та ігнорували повідомлення автоматизованої системи митного оформлення "Інспектор".

"Внаслідок дій митників нарахування митних платежів проводилося за значно заниженою ставкою, через що державний бюджет недоотримав понад 2 мільйони гривень", – йдеться у повідомленні.

Посадовців звинувачують у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Додамо, Галицька митниця Держмитслужби офіційно запрацювала з 8 грудня, нову структуру очолив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов. На початку березня цього року уряд схвалив запуск розподілу Державної фіскальної служби на Державну митну службу і Державну податкову служу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.