Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

МАФи у Львові

Четвер, 26 грудня 2019, 13:02

Більше 1300 МАФам у Львові надали дозвіл на підприємницьку діяльність

МАФи у Львові

Львівські депутати затвердили схему розміщення тимчасових споруд у місті, до якої увійшли 1358 тимчасових споруд.

Сьогодні, 26 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за здійснення підприємницької діяльності у тимчасових спорудах на території м. Львова. Це рішення підтримали 44 депутатів.

Зокрема, Львівська міська рада склала перелік тимчасових споруд, яким дозволено здійснювати підприємницьку діяльність у Львові. З ними укладуть оренду терміном на 3 роки, до 2022 року.

А до червня 2020 року власники МАФів мають скерувати управлінню комунальної власності міськради листи про можливість подальшого розміщення тимчасової споруди для укладення договору оренди.

Також міськрада й далі не рекомендуватиме здійснювати реалізацію алкогольних та слабоалкогольних напоїв у тимчасових спорудах. З підприємцями, які порушуватимуть ухвалу міськради про заборону продажу алкоголю, продовжуватимуть розривати договори і домагатимуться знесення МАФу.

Крім цього, міськрада встановила мораторій до 31 грудня 2024 року на доповнення до переліку МАФів, що входять до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у Львові, затвердженого цією ухвалою, новими тимчасовими спорудами.

Згідно із ухвалою, у місті функціонуватимуть 1358 тимчасових споруд: у Галицькому районі – 109 МАФів, у Залізничному – 262, Личаківському – 148, Сихівському – 301, Франківському – 246, Шевченківському – 292.

Нагадаємо, 4 квітня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про заборону здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у тимчасових спорудах. У зв'язку з цим 11 квітня, на порталі е-петицій була зареєстрована петиція з вимогою відмінити цю ухвалу, а 15 травня власники МАФів пікетували Львівський окружний адміністративний суд.

Львівські депутати не проголосували за цю електронну петицію. 19 червня Львівська міська рада створила спеціальну робочу групу, яка має вирішити цю проблему, а керівники освітніх установ та закладів культури Львова скерували Андрію Садовому листа з проханням зупинити продаж алкоголю у міських МАФах.

А у вересні Львівський окружний адміністративний суд скасував рішення Львівської міськради щодо заборони дозволу на продаж алкоголю в МАФах міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.