Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

замок у Поморянах

ua.igotoworld.com

Середа, 15 січня 2020, 16:40

На археологічні дослідження у Поморянському замку виділили майже 200 тисяч гривень

замок у Поморянах

Львівська ОДА за 200 тис грн замовила археологічні дослідження території замку у Поморянах в Рятівної археологічної служби.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації провів тендер у системі ProZorro на археологічні дослідження під час реставраційних робіт на території пам’ятки архітектури національного значення замку-палацу XVI-XVII ст. у смт. Поморяни Золочівського району.

Аукціон стартував 23 грудня 2019 року, участь у ньому взяв Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба" Інституту археології Національної академії наук України, що запропонував здійснити усі роботи за 199 495 грн. Додамо, очікувана вартість послуг становила 199 500 грн.

Як йдеться у закупівлі, переможець тендеру має обстежити територію замкового парку на площі до 1 га, опрацювати наявні літературні і графічні джерела та скласти коротку історико-бібліографічну довідку про пам’ятку;.

Крім цього, археологічними дослідженнями необхідно визначити наявність ризиків та оцінити потенційні загрози у зв'язку із реставрацією замку у Поморянах.

Додамо, у листопаді Науково-дослідний центр "Рятівна археологічна служба" вже розпочав дослідження на території Поморянського замку, де планують впорядкувати парк, облаштувати пішохідні стежки та відновити окремі частини замкового комплексу.

А ще у 2016 році у рамках програми збереження культурних цінностей, депутати Львівської облради виділили 700 тис грн на збереження цього замку.

Поморянський замок – пам'ятка історії та архітектури в смт. Поморяни Золочівського району Львівської області. Дотепер збереглись два двоповерхові корпуси і кругла кутова вежа. У південному корпусі є відкрита галерея.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.