Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ензим

Вівторок, 14 січня 2020, 14:47

Розв'язка Пасічна-Личаківська ростиме на дріжджах

Ензим

У районі облаштують розв'язку Пасічна-Личаківська, а також компанія Ензим збільшить потужності виробництва й збудує новий цех.

У Львівській міській раді оприлюднили детальний план території у районі вул. Личаківської, вул. Січової у м. Львові, згідно з яким планують забудувати території ПрАТ "Компанія Ензим" складами, цехом та адміністративно-побутовим корпусом.

Крім цього, у проекті передбачено будівництво розв'язки Пасічна-Личаківська.

За даними ДПТ, площа території проектування становить 21,6 га. На території знаходиться підприємство дріжджового продукту завод ПрАТ "Компанія Ензим", асфальтобетонна установка та житлова садибна забудова.

Проектом передбачається закриття асфальтобетонного підприємства в центральній частині та його реконструкція з добудовою ГВК до існуючого дріжджового заводу для збільшення потужностей з виробництва дріжджового концентрату. А також встановлення нового обладнання в межах існуючого заводу.

Зокрема на території збудують цех екстрактів, склад готової продукції, склад сировини, склад рідин, адміністративно-побутовий корпус та компресорну. Висота адмінбудівлі становитиме 5 поверхів, а складські приміщення можуть досягати 35 метрів. 

Новий проектований цех, який планують збудувати на території заводу, призначений для виробництва двох видів сухих продуктів: екстракту дріжджів і неактивних дріжджів з сировини, що поступатиме з існуючого виробництва, та клітинних стінок в рідкій формі. Продуктивність – 2700 т/рік дріжджових екстрактів.

Крім цього, тут планують облаштувати автостоянки для службового транспорту та авто працівників на 68 машиномісць, з яких лише 4 для вантажного транспорту. Розраховано, що до проектованого заводу щодня їздитимуть не більше 40 вантажних автомобілів. Вантажообіг до нового цеху становитиме 1200 т/добу, а раніше до існуючого цеху возили не більше 300 тон.

Для реалізації детального плану перенесуть русло річки Марунька в колектор на території проектованого заводу ПрАТ "Компанія Ензим" для запобігання потрапляння шкідливих речовин від діяльності проектованого підприємства чи автотранспорту на території заводу.

Детальний план хочуть реалізувати протягом 15 років, однак перший етап планують виконати протягом 5 років. Спочатку будуватимуть цех та склади і облаштовуватимуть автостоянку. Зокрема планують облаштувати заїзди і виїзди на ділянки промислового підприємства.

На наступному етапі у міськраді планують розпочати будівництво розв’язки Пасічна-Личаківська, на що виділять кошти з міського бюджету або знайдуть інвестора, готового профінансувати усі робои.

Крім цього, передбачено облаштувати виїзди, переходи, стоянки та майданчики для відпочинку на ділянці, що примикає до території заводу ПрАТ "Компанія Ензим". Також тут облаштують шумозахисний екран вздовж магістральної автодороги Пасічна-Личаківська.

Громадські слухання щодо ДПТ відбудуться о 18:00 год 22 січня за адресою вул. К. Левицького, 67. Також до 10 лютого мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

Нагадаємо, у 2015 році на замовлення Ензиму визначили межі вул. Личаківської.

Додамо, у березні 2019 року Львівська міськрада дозволила "Компанії Ензим" звести на вул. Личаківській, 232 виробничий корпус для виробництва дріжджового концентрату, а у квітні цього року – комплекс очисних споруд.

А вже у серпні минулого року компанія отримала дозвіл на будівництво 34-метрового складу для заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.