У Львові пропонують встановити захисні конструкції на зупинках для безпеки пасажирів

Вівторок, 21 січня 2020, 13:11

У місті зареєстрували петицію з вимогою встановити сучасні і безпечні зупинки громадського транспорту.

21 січня, на порталі е-петицій Святослав Товстига зареєструвув петицію з вимогою встановити у Львові захисні конструкції на зупинках громадського транспорту для безпеки пасажирів.

За словами автора петиції, щороку у Львові через безвідповідальність водіїв гинуть люди, які просто очікують на зупинках свій транспорт. На його думку, питання безпеки на зупинках громадського транспорту потребує окремої уваги та обов’язкового вирішення. 

"Статистика таких у нашому місті за останні три роки складає 7 ДТП за участі автомобілів, які зносять зупинку (або є в межах зупинки). Загибель людей на зупинках – це не тільки трагічна випадковість, а й результат безвідповідальності органів влади, які відповідають за будівництво, утримання та експлуатацію об'єктів транспортної інфраструктури", – йдеться у тексті петиції.

Автор пропонує встановити на пішохідній зоні в межах зупинок громадського транспорту "захисні стовпчики чи бетонні блоки для захисту пасажирів від можливих "вилітань" авто на зупинку, пішохідний простір через нетверезих водїв, ожеледицю, перевищення швидкості, недотримання ПДР", а також засоби інформування пасажирів (електронні табло, таблиці з розкладом та схемою руху тощо) та освітлення, тактильну плитку із безпечним маршрутом виходу із зони зупинку для людей із вадами зору.

Наразі петиції набрала 1 голос із 500 потрібних.

Зазначимо, у Львові створять навігацію зупинок громадського транспорту. На зупинках встановлять таблиці з її номером і назвою та перенесуть дані у мобільний додаток.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Мітки: громадський транспорт, електронна петиція, зупинки, новини львова