Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

електротранспорт Львова

Четвер, 23 січня 2020, 11:11

Львівські депутати вимагають скасувати підвищення тарифів на проїзд у електротранспорті

електротранспорт Львова

Депутати виступили за повернення тарифу на проїзд у тролейбусах та трамваях до 5 гривень.

Сьогодні, 23 січня, на сесії Львівської міської ради депутатка від Блоку Петра Порошенка Уляна Пак зачитала спільне звернення до міського голови Львова Андрія Садового щодо скасування рішення міськради про підняття вартості проїзду у електротранпорті.

"Ми, депутати Львівської міської ради проти безпідставного підняття тарифу в трамваях та тролейбусах Львова. З 15 січня містяни платять за проїзд у електротранспорті 6 гривень, а у водія ціна квитка становить 7 гривень. Обіцянкою знехтували, адже напередодні львів'ян запевнили, що підвищать вартість проїзду лише після введення електронного квитка, проведення обліку пасажиропотоку та облаштування зупинок пунктами продажу квитків. Нічого з вищезазначеного виконано не було, тому підстав для підвищення вартості проїзду у електротранспорті немає", – йдеться у зверненні.

За словами Уляни Пак, нова ціна є безпідставною, бо не відповідає співвідношенню ціна-якість, а також жодне підвищення тарифів є недоцільним до запровадження електронного квитка.

Саме тому депутати вимагають скасувати підвищення вартості квитка у електротранспорті та знизити тарифи до попередньої вартості.

Звернення підписали усі фракції у міськраді (БПП, ВО "Свобода", "Народний контроль, Українська Галицька Партія, Укроп, "Громадянська позиція"), окрім "Об'єднання "Самопоміч".

Нагадаємо, 10 січня виконком Львівської міськради прийняв рішення підняти вартість проїзду в трамваях та тролейбусах. Відтак, з 15 січня львів'яни платять за проїзд у електротранспорті 6 гривень, а у водія квиток коштує 7 гривень. Того ж дня у місті пройшла акція протесту проти підвищення вартості проїзду.

Додамо, у жовтні 2019 року заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий запропонував збільшити вартість проїзду у електротранспорті до 6 гривень. У водія квиток коштуватиме 7 гривень, а також планували збільшити вартість місячних абонементів до 200 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.