Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівелектротранс

Четвер, 16 січня 2020, 13:14

У Львові протестували проти підвищення вартості проїзду у трамваях та тролейбусах

Львівелектротранс

На зупинках громадського транспорту пасажирам роздавали садогривні, через обурення підняттям тарифу на проїзд.

Вчора, 15 січня, у Львові пройшла акція протесту проти підвищення вартості проїзду в електротранспорті. Активісти на зупинках громадського роздавали мешканцям міста "садогривні", щоб пасажири могли розрахуватитись із міською владою, яка збільшила тарифи на проїзд у трамваях та тролейбусах. 

"Львів’яни матимуть нагоду "подякувати" міській владі за підвищення вартості проїзду у трамваях та тролейбусах. Пасажирам роздаватимуть містянам "садогривні", якими пасажири зможуть "розрахуватися" із захланними чиновниками" – йдеться у повідомленні.

Як заявила членкиня ВО "Батьківщина" Наталія Тимчій у відеозверненні, яке опублікувала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Ми не проти підняття вартості проїзду, але нам обіцяли піднімати вартість проїзду тільуи після того коли введуть єдиний електронний квиток, проведено облік пасажиропотоку, облаштовано зупинки пунктами продажу квитків і тільки в разі того якщо цього дійсно вимагатиме час. Ми знаємо, що енергоносії не зросли, долар впав і виникає питання, а на підставі чого наш проїзд подорожчав?" – заявила Наталя Тимчій.

Нагадаємо, 10 січня виконком Львівської міськради прийняв рішення підняти вартість проїзду в трамваях та тролейбусах. Відтак, з 15 січня львів'яни платитимуть за проїзд у електротранспорті 6 гривень, а у водія квиток коштуватиме 7 гривень.

Додамо, у жовтні 2019 року заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий запропонував збільшити вартість проїзду у електротранспорті до 6 гривень. У водія квиток коштуватиме 7 гривень, а також планували збільшити вартість місячних абонементів до 200 гривень.

Зазначимо, 28 листопада 2019 року на громадських слуханнях проголосували за підняття тарифу на перевезення пасажирів у міському електротранспорті.

З 15 до 22 січня невикористані старі квитки можна обміняти з доплатою на вул. Сахарова, 2.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.