Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

перепис населення

Четвер, 23 січня 2020, 12:00

В Україні проживає 37 мільйонів осіб

перепис населення

Уряд надав результати електронного перепису населення. 

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні Кабінет міністрів представив результати оцінки чисельності наявного населення України, яке склало 37 млн 289 тисяч людей.

"Ця цифра не включає людей, які постійно мешкають за кордоном та на окупованих територіях. Це та кількість людей, яка фізично перебуває на території України станом на 1 грудня 2019", – заявив міністр Дмитро Дубілет.

За його словами, для оцінки чисельності населення України використовували три методи, які дали приблизно однаковий результат з різницею 2,86%. Це реєстровий метод та два комбіновані (мобільні оператори + соцопитування + реєстри) та (дані пенсійного фонду + екстраполяція через статево-вікову структуру).

Зазначимо, у грудні 2019 року відбувся пробний перепис населення за допомогою даних мобільних операторів та соціологічних досліджень. Це був підготовчий етап до проведення Всеукраїнського перепису населення 2020 року. 

Із квітня 2019 року на Львівщині розпочалася підготовка до Всеукраїнського перепису населення. Тут перепис охопить 44 міста, 34 селища міського типу, 1850 сільських населених пунктів, 822 тисяч домогосподарств та 475 тисяч житлових будинків.

Перепис відбудеться у два етапи: інтернет-раунд та безпосереднє відвідування житлових будинків і отримання відповідей респондентів. Далі розпочнеться другий етап, який відбуватиметься шляхом безпосереднього суцільного опитування. 

У держбюджеті України на 2020 рік передбачено виділити на проведення перепису населення 3,4 млрд грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.