Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Лисиничі

Середа, 5 лютого 2020, 11:04

Лисиничі та Підбірці планують приєднати до Львівської ОТГ

Лисиничі

Сільський голова Лисиничів вирішив приєднати села до Львівської ОТГ у рамках реформи децентралізації.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Сільський голова Лисиничівської сільради Пустомитівського району, до якого також входить громада Підбірців, Мирон Бедрій заявив, що села планують приєднати до Львівської ОТГ. 

Наразі позиція Лисиничівської громади є лише усним декларуванням згоди на ймовірне об'єднання з Львівською ОТГ. Це питання має погодити Львівська ОДА і затвердити уряд.

Нагадаємо, на початку січня Львівська міськрада звернулася до уряду та ВРУ з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів. Також про готовність приєднатися до Львова заявляли села Зашків, Завадів, Зарудці, Конопниця.

Ще 12 грудня 2019 року на сесії Львівської міської ради депутати звернулися до прем’єр-міністра, міністра розвитку громад та територій і голови Львівської ОДА щодо реалізації реформи децентралізації.

Також наприкінці минулого року Львівське регіональне відділеня Асоціації міст Україні звернулося до Львівської облради та облдержадміністрації з проханням не створювати менші ОТГ на межі з Львовом, бо їхні мешканці можуть втратити можливість отримувати якісні послуги у місті.

Додамо, 31 січня відбулося засідання Міжвідомчої обласної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового рівня Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.