Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Софія Федина

Середа, 5 лютого 2020, 11:35

Федині планують вручити підозру

Софія Федина

Софію Федину викликали до ДБР для вручення письмового повідомлення про підозру.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Завтра, 6 лютого, народний депутат України Софія Федина викликана до Державного бюро розслідувань для вручення письмового повідомлення про підозру.

"Повістка про виклик направлена за адресою її реєстрації, фактичного проживання та за місцем роботи. Відповідно до ч. 1 ст. 135 КПК України Федина Софія вважається належним чином повідомленою, проте для запобігання спекуляціям щодо необізнаності про виклик додатково публікуємо повістку останній на офіційному сайті Офісу Генерального прокурора", – йдеться у повідомленні.

Відкриття кримінальної справи проти Федини розпочали через заяву депутата з фракції "Слуга народу" Олександра Качура. 

Нагадаємо, 26 листопада 2019 року ДБР скерувало до Генпрокуратури та ВРУ проект повідомлення про підозру Софії Федині через погрозу вбивства президента Володимира Зеленського та надання згоди на притягнення її до кримінальної відповідальності – Федина спільно з Марусею Звіробій записала відео про спілкування Зеленського з людьми у військовій формі в Золотому Луганської області. 

У зв'язку з цим Олександр Качура подав заяву проти Федини до Генпрокуратури та ДБР. СБУ повідомила, якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що слова Федини і Звіробій були реальною погрозою, то йтиметься про ув'язнення.

Детальну історію Софії Федини після відео з Марусею Звіробій читайте у статті Варіантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.