Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Софія Федина

Четвер, 14 листопада 2019, 09:50

Зелені переляки шиють Федині кримінал за макабри перед Зеленским

Софія Федина

Глава СБУ заявив, якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що слова Федини і Звіробій були реальною погрозою, то йтиметься про ув'язнення.  

Про це повідомляє Українська правда.

Служба безпеки теж розслідує провадження щодо висловлювань народного депутата "Європеської солідарності" Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій на адресу президента Володимира Зеленського про можливість його загибелі на передовій.

Раніше Генпрокуратура визначила підслідність за Держбюро розслідувань, але глави СБУ Іван Баканов підтвердив, що Служба безпеки теж займається цією справою.

"Я вважаю, ця справа матиме продовження найближчим часом. Кримінальний кодекс усе чітко визначає: якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що це була реальна погроза, то йтиметься про ув'язнення. Наскільки мені відомо, кримінальне провадження відкрите, я думаю, відповідна експертиза призначена" – заявив Іван Баканов.

Він також зауважив, що над політиками жартують в усьому світі, втім в українському законодавстві немає чітко прописаної відповідальності за неповагу до особи президента. 

"Взагалі це питання до культури наших політиків. Не тільки Федина у цьому питанні "засвітилась". Ми повинні поважати інститут президента, будь-який державний інститут. Ми зараз не говоримо про гумор – увесь світ жартує над політиками, у цьому нічого такого немає. Але, наприклад, у законодавстві Німеччини є чітка відповідальність за такі речі. В українському – немає. Якщо ми зараз ініціюватимемо відповідні зміни до законодавства, нас розкритикують" – додав Іван Баканов.

Нагадаємо, 28 жовтня народний депутат з фракції "Слуга народу" Олександр Качура подав заяву до Генпрокуратури та Держбюро розслідувань щодо висловлювань Софії Федини про спілкування Володимира Зеленського з людьми у військовій формі в Золотому Луганської області.

Вона наголосила, що президент поводиться так, ніби вважає себе безсмертним.

Також 29 жовтня фракція Слуга Народу заблокувала трибуну ВРУ, обурившись реакцією депутатки Федини на розмову Зеленського з ветераном. Тоді Софія Федина заявила, що вибачиться перед Володимиром Зеленським за свої висловлювання щодо нього, проте він має першим вибачитися за свої глузування.

Вже 1 литсопада Генпрокуратура почала розслідувати погрози Софії Федини на адресу Володимира Зеленського.

Детальну історію львівської нардепки Софійки Федини після бучного відео з Марусею Звіробій читайте у статті Варіантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.