Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахтарі

Середа, 5 лютого 2020, 14:00

Львівським гірникам виділили кошти на погашення заборгованості з заробітної плати

шахтарі

Станом на сьогодні, за рахунок отриманих коштів вдалося виплатити приблизно 135 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Триває погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям Львівщини. Відтак, з 22 січня на рахунки ДП "Львіввугілля" почали щоденно надходити кошти за відвантажену раніше вугільну продукцію, які скеровувались на погашення виплати лікарняних та інших компенсаційних виплат з серпня по жовтень та часткову оплату праці за листопад 2019 року.

Окрім того, 4 лютого в ДП "Львіввугілля" надійшли кошти за бюджетною програмою "Реструктуризація вугільної галузі", з яких було частково сплачено (34%) заробітної плати за грудень 2019 року.

У цілому, станом на 5 лютого, за рахунок отриманих коштів вдалося виплатити приблизно 135 млн грн, що значно зменшило заборгованість із заробітної плати перед працівниками ДП "Львіввугілля" за 2019 рік.

Нагадаємо, 21 січня очільниця Регіональної організації Незалежної профспілки гірників України Червонограда Мирослава Кафтан (шахта "Лісова"), голови ППО НПГУ шахт "Межирічанська", "Степова" та "Червоноградська" ДП "Львіввугілля" Василь Лесняк, Василь Семканич та Валерій Бабій оголосили голодування на знак протесту проти невиплати зарплат.

За даними Волинця, зарплатна заборгованість перед ДП "Львіввугілля" станом на 16 січня становила 317,79 млн грн (грудень, листопад, частково жовтень 2019 року).

Також 23 січня гірники перекрили трасу Львів – Рава-Руська у селі Воля Висоцька.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.