Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

підпал авто Терещук

lv.npu.gov.ua

Вівторок, 11 лютого 2020, 09:59

У Львові встановили замовника підпалу авто журналістки Галини Терещук

підпал авто Терещук

Замовником виявився один із кримінальних авторететів Львова, а також до підпалу авто львівської журналістки причетний правоохоронець.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко на своїй сторніці у Facebook.

Прокуратура встановила можливих замовника та посередника підпалу авто журналістки "Радіо Свобода" Галина Терещук.

Як старша групи прокурорів, підписала повідомлення про підозру: 48-річному безробітному, раніше судимому львів'янину (відомому у кримінальному світі за контрабандні схеми, а також розкрадання палива з Львівської залізниці) у замовленні підпалу; 43-річному старшому оперуповноваженому кримінальної поліції, майору Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області (22 роки працює в поліції), у змові із замовником, підшукуванні виконавця, підбурюванні його до вчинення злочину та, зрештою, передачі коштів за виконану "роботу". Його оголошено у розшук" – йдеться у повідомленні.

Діденко підписала клопотання про обрання замовнику підпалу міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а щодо поліцейського – клопотання про надання дозволу на затримання і доставлення до суду для обрання такого ж запобіжного заходу.

Кримінальне провадження для подальшого передали до УСБУ в Львівській області, зловмисникам інкримінують ч.2 ст.347-1 КК України – умисне знищення або пошкодження майна журналіста (від 6 до 15 років позбавлення волі).

Нагадаємо, вночі 30 січня у Львові невідома особа підпалила автомобіль, що належить журналістці Радіо Свобода Галині Терещук. За словами свідків, до машини підійшла людина з закритим обличчям, поклала під щітки на лобовому склі автомобіля пакети, підпалила їх і втекла.

Поліція відкрила кримінальне провадження, правоохоронці вважають, що авто львівської журналістки спалили через професійну діяльність.

А на початку лютого в Одесі затримали 19-річного хлопця, який і здійснив підпал.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.