Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Четвер, 13 лютого 2020, 16:30

Садовий протягнув сервільного Кіраля у якості омбудсмена

Андрій Садовий

Львівські депутати з другої спроби призначили Сергія Кіраля заступником міського голови Львова і бізнес-омбудсменом.

Сьогодні, 13 лютого, на сесії Львівської міської ради депутати повторно розглянули рішення про введення у штаті Львівської міської ради посад омбудсменів. "За" проголосували 35 депутатів.

Раніше депутати вже голосували за призначення Сергія Кіраля на посаду бізенс-омбудсмена Львівської міської ради, однак для їм забракло голосів. Після цього міський голова Львова Андрій Садовий оголосив перерву, повернувшись з якої депутати вдруге розглянули цю ухвалу та прийняли її.

Відтак, у структурі Львівської міськради вводиться дві нові посади – заступники міського голови, бізнес-омбудсмен і омбудсмен Львівської міської ради з прав людей з інвалідністю. Бізнес-омбудсмен має сприяти залученню інвестицій та створенню нових робочих місць у місті, а омбудсмен з прав людей з інвалідністю – координувати роботу в місті з цією категорією населення.

На посаду бізнес-омбудсмена депутати затвердили екс-нардепа від "Об'єднання "Самопоміч" Сергія Кіраля, який до 2014 року очолював управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради.

Натомість із кандидатом на посаду омбудсмена Львівської міської ради з прав людей з інвалідністю у мерії ще не визначилися. 

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Сергій Кіраль подавав документи на посаду радника міського голови Львова. У 2018 році Кіраль задекларував 508 тис грн доходу.

Додамо, у вересні 2019 року ще один екс-нардеп від Самопомочі Любомир Зубач став заступником міського голови Львова з містобудування й його включили до складу виконкому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.