Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Квурт

П'ятниця, 21 лютого 2020, 11:15

Мій обов'язок – захищати мешканців Винників – Квурт

Володимир Квурт

Володимир Квурт заявив, що гарантуватиме безпеку винниківчан через протести у зв'язку з коронавірусом.

Про це повідомив міський голова Винник Володимир Квурт на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Я міський голова, і мій обов'язок – гарантувати людям безпеку. Я буду з громадою Винників від початку і до кінця. Найголовнішим у цій ситуації є питання безпеки. Чи може госпіталь у Винниках приймати інфікованих? Ні. Госпіталь не може забезпечити лікування, ні технічно, ні медикаментозно. В інформаційному вакуумі ніхто не мав чіткої інформації ні про приліт літака, ні про координацію дій міського та обласних штабів. Що робила обласна влада для нормалізації цього стану? І тому я прошу Вас зрозуміти та не засуджувати у цій ситуації нікого: ні тих, хто протестував, ні тих, хто був у літаку" – наголосив Володимир Квурт.

За його словами, у львівських чиновників не було часу на спілкування з людьми, а держава не продемонструвала жодної готовності реагувати на цю ситуацію.

"Вже місяць всі говорять про коронавірус та його поширення, але де якась інформаційна кампанія від влади? Як, наприклад, у нас готуються до такої ситуації і чи достатньо в медзакладах обладнання? МОЗ діяло просто непрофесійно. Я не побачив жодних правильних кроків до того, щоб підготувати Україну до боротьби з коронавірусом" – додав Володимир Квурт.

Нагадаємо, 19 лютого мешканці Винник заблокували в'їзд на територію госпіталю, боячись, що евакуйованих з Китаю українців помістять у цій лікарні. Того ж дня голова Львівської ОДА Максим Козицький видав доручення припинити симуляційне навчання у Винниківському госпіталі і не переводити пацієнтів в інші стаціонари.

За словами Квурта, який того ж дня обстежив приміщення лікарні, у госпіталі перебувало стаціонарно 610 пацієнтів, а ситуація стабілізувалася.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.