Пам'ятку архітектури на Вірменській відреставрують за майже півтора мільйони гривень

Понеділок, 24 лютого 2020, 12:01

Львівська міськрада замовила за 1,3 млн грн реставрацію фасаду пам'ятки архітектури на вул. Вірменській, 21.

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради оголосило тендер у системі ProZorro на ремонтно-реставраційні роботи фасадів будинку-пам'ятки архітектури національного значення на вул. Вірменській, 21 (вул. Друкарська, 6), які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2021 року.

Аукціон стартує 27 лютого, а очікувана вартість послуг становить 1 380 776,40 грн.

Як вказано у закупівлі, під час реставрації у будинку відновлять фасад та пофарбують, здійснять реставрацію балконів і карнизів.

 

Зазначимо, будинок на вул. Вірменській, 21, який розташований між вулицями Вірменською, Друкарською та Лесі Українки, є пам'яткою архітектури національного значення, збудований у XVII-XIX ст. Протягом свого існування будинок неодноразово перебудовувався, внаслідок чого складається з двох різних за поверховістю та оздобленням будинків, які окремо внесені до реєстру пам'яток архітектури національного значення.

Будинок належав родині Ходзенкових (Ходзенковичів), а у 1894 році будинок купив Герман Райсс, 1898 року він провів чергову реконструкцію будинку, після якої будинок набув сучасного вигляду.

У 1989 році в будинку розмістилося Львівське товариство української мови ім. Тараса Шевченка, пізніше реорганізоване у Всеукраїнське товариство "Просвіта" імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, нещодавно Львівська міськрада замовила за 1,2 млн грн реставрацію фасаду пам'ятки архітектури на вул. К. Левицького, 10. А у 2019 році мерія дозволила облаштувати у будинку-пам’ятці архітектури на вул. Вірменській, 25 магазин сувенірів.

Мітки: ProZorrо, відео, вул. Вірменська, закупівлі, новини львова, пам'ятка архітектури, реставрація, управління охорони історичного середовища