Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

перинатальний центр у Львові

Вівторок, 25 лютого 2020, 17:40

Проект реконструкції перинатального центру можуть подати на конкурс ДФРР

перинатальний центр у Львові

Львівська ОДА шукає 63 745,852 тис грн на завершення реконструкції перинатального центру у Львові.

Про це йдеться у відповіді Львівської ОДА на офіційний запит Варіантів.

Станом на 29 січня цього року, як наголосили у Львівській ОДА, для завершення реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру, шо на вул. Дж. Вашингтона, 6 у Львові, необхідно 63 745,852 тис грн.

"Виділено кошти на усіх рівнях місцевих бюджетів, яких, однак, недостатньо для завершення об'єкта у 2020 році згідно з національною програмою "Велике будівництво". Для завершення будівництва необхідно дофінансування – 63 745,852 тис грн"  – наголосили у Львівській ОДА.

Зокрема, з цих коштів 39 418,277 тис грн мають спрямувати на будівельні роботи, 22 327,575 тис грн – на закупівлю медобладнання, 2 000,00 тис грн – на введення об'єкта в експлуатацію, авторський нагляд та проектні роботи.

У повідомленні йдеться, що відновлення діяльності корпусу Б-3 Львівського обласного клінічного перинатального центру дозволить: 

- повноцінно провести реорганізацію системи надання медичної допомоги жінкам під час вагітності, пологів і новонародженим дітям в області; 

- знизити материнську, перинатальну, малюкову захворюваність, інвалідність та смертність в області; 

- підвищити доступність та якість рододопомоги;

- зробити медичну допомогу безпечною.

У Львівській ОДА додали, що для вирішення цього питання вони розробили проект для подання на конкурс ДФРР, фінансування якого на 2020 рік може складати 25 041,050 тис грн.

Також у Львівській ОДА наголосили, що ситуація із реконструкцією Львівського обласного клінічного перинатального центру входить у перелік найбільш актуальних питань розвитку Львівської області, які були надіслані в Кабінет Міністрів України.

Нагадаємо, Львівський обласний перинатальний центр закрили на рекрнструкцію у 2013 році. Першу чергу центру урочисто відкрили 20 квітня 2018 року, однак опісля виявилося, що заклад все ще не готовий приймати пацієнтів. Прийом породіль тут відновили з 22 червня.

Додамо, 11 лютого Львівський перинатальний центр очолила Марія Малачинська, яка до цього очолювала Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я населення. У 2018 році Варіанти поспілкувалися із нею про роботу та нові проекти Центру репродуктивного здоров'я.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.