Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

П'ятниця, 28 лютого 2020, 12:28

Для мешканців Львівщини створять цілодобову лінію для консультації про коронавірус

медичний заклад

У Львівській ОДА працюють над створенням цілодобової гарячої лінії для повідомлення про можливих хворих на коронавірус.

Про це повідомив сьогодні під час брифінгу т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько.

"Щодо google-форми і можливості повідомити про себе, як про особу, яка вернулася чи з Італії, з Китаю чи з будь-якої іншої країни, де є спалахи коронавірусу. Є певні питання щодо цілодобового функціонування телефонного каналу, але онлайн-форма функціонує цілодобово. Найближчим часом ми забезпечимо й цілодобове функціонування каналу для телефонного повідомлення" – наголосив Андрій Васько.

За його словами, станом на сьогодні на території Львівщини і в Україні не зафіксували жодного випадку зараження короновірусом. 

"За минулу добу у нас немає жодного пацієнта із підозрою на коронавірус, інфекційна лікарня є готовою до прийому пацієнтів, її вчора обстежив голова облдержадміністрації" – розповів Андрій Васько.

Він додав, що усіх пацієнтів санаторія "Немирів" (Яворівський район) уже перевели у фтизіоцентр у Львові, де вони продовжують лікування, тому заклад повністю готовий для прийому осіб на обсервацію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хворих з підозрою на коронавірус утримуватимуть в санаторії "Немирів", а у Львівській інфекційній лікарні готові прийняти 300 хворих. Крім цього, у Львівській ОДА вирішили скерувати до 25 млн грн на профілактику та реагування можливих випадків зараження коронавірусом та рекомендували відмінити усі масові заходи у області.

Натомість у Львові для боротьби із коронавірусом у публічних місцях встановлять антисептики для рук.

Тест-системи для виявлення коронавірусу, за даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, першочергово отримають Львівська, Закарпатська та Чернівецька області.

Додамо, через спалах коронавірусу в Італії, у аеропорті Львова та пунктах пропуску пасажири проходять обов'язкову температурну перевірку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.