Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Софія Федина

Вівторок, 10 березня 2020, 15:03

Федину відпустили під особисте зобов'язання

Софія Федина

Суд обрав Софії Федині запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. 

Про це повідомляє Українська правда.

Сьогодні, 10 березня, Печерський райсуд Києва обрав народному депутату від "Європейської солідарності" Софії Федині запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Зокрема, Федина має прибувати у визначений час до слідчого, прокурора, не відлучатися за межі Києва без дозволу слідчого, прокурара або суду, повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання та роботи.

Адвокат Федини заявив, що вона є нардепом, тож здавати паспорти їй не можна, бо вона не зможе представляти Україну на міжнародній арені.

"Допоки йде війна в моїй державі, допоки моїх захисників вбивають я залишаюся, передусім, волонтером. І так, я буду говорити все, що на мою думку, зможе допомогти захистити військовослужбовців. Президент, головнокомандуючий, проста людина, журналіст, будь-хто не має права некоректно говорити з тими, хто пішов добровільно у найважчі часи, не маючи зброї, боронити Україну, а тим паче некоректно з нашими захисниками не має права говорити людина, яка 4 рази ухилялася від повістки і не пішла служити в армію" – наголосила Софія Федина.

Нагадаємо, 26 листопада 2019 року ДБР скерувало до Генпрокуратури та ВРУ проект повідомлення про підозру Софії Федині через погрозу вбивства президента Володимира Зеленського та надання згоди на притягнення її до кримінальної відповідальності – Федина спільно з Марусею Звіробій записала відео про спілкування Зеленського з людьми у військовій формі в Золотому Луганської області. 

Тоді СБУ повідомила, якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що слова Федини і Звіробій були реальною погрозою, то йтиметься про ув'язнення.

А вже у лютому цього року Федині вручили повідомлення про підозру за погрози Президенту України. 

Детальну історію Софії Федини після відео з Марусею Звіробій читайте у статті Варіантів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.