Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Софія Федина

Середа, 12 лютого 2020, 15:10

Федина помітила у міміці Зеленського обриси скотоферми

Софія Федина

Софії Федині вручили повідомлення про підозру за погрози Президенту України.    

Про це повідомляє Українська правда.

Народна депутатка від "Європейської солідарності" Софія Федина отримала повідомлення про підозру в Державному бюро розслідувань.

"За результатами вручення маю повістку на допит. Ніхто не збирається тікати, ніхто не збирається ховатися. Україна у нас одна – і ми будем за неї боротися. Президент Зеленський, спробуй почути людей, яким не байдуже" – заявила Софія Федина.

Щодо ДБР вона заявила, що допоки не будуть розслідувані записи Труби, доти вона вважатиме цю установу неповноправною в цій державі.

"Мені інкримінують погрози президенту словами "а знаєш, там бувають обстріли", "а знаєш, там розриваються гранати", "а бездумно їздити на передову в білій чи голубій сорочечці". Ви знаєте, що мої слова – це правда. Це навіть не погрози, не попередження і не застереження – це реальність. За реальність не карають" – додала Софія Федина.

Софія Федина посилається на 34 статтю Конституції, яка гарантує свободу думки, свободу слова, свободу вираження і свободу поглядів.

"Сьогодні, по суті, мені намагаються інкримінувати думкозлочин і словозлочин – а це означає, що ми скочуємося до масового концтабору" – заявила нардепка.

Це перший випадок вручення підозри народному депутату після скасування депутатської недоторканності, що вже не потребував дозволу Верховної Ради. Федина назвала нонсенсом, що постраждалим названо головнокомандувача країни, що президент злякався двох жінок.

Зазначимо, 6 лютого Софію Федину викликали до ДБР для вручення письмового повідомлення про підозру, однак вона не з'явилася в установі.

Нагадаємо, 26 листопада 2019 року ДБР скерувало до Генпрокуратури та ВРУ проект повідомлення про підозру Софії Федині через погрозу вбивства президента Володимира Зеленського та надання згоди на притягнення її до кримінальної відповідальності – Федина спільно з Марусею Звіробій записала відео про спілкування Зеленського з людьми у військовій формі в Золотому Луганської області. 

У зв'язку з цим Олександр Качура подав заяву проти Федини до Генпрокуратури та ДБР. СБУ повідомила, якщо лінгвістична експертиза підтвердить, що слова Федини і Звіробій були реальною погрозою, то йтиметься про ув'язнення.

Детальну історію Софії Федини після відео з Марусею Звіробій читайте у статті Варіантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.