Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Богдан Гагалюк

Четвер, 12 березня 2020, 12:00

Гагалюк просить Садового прибрати своє сміття зі Львова

Богдан Гагалюк

Богдан Гагалюк просить Андрія Садового розібратися з львівським сміттям.

Про це сьогодні під час сесії Львівської обласної ради повідомив перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк.

Богдан Гагалюк зачитав запит на звернення до Львівської міської ради щодо вирішення ситуації із вивезенням сміття зі Львова.

"Зараз передані функції (із вивезення сміття – ред.) на міську владу Львова і є багато звернень та дзвінків із різних регіонів України щодо ТПВ Львова" – пояснив Богдан Гагалюк. 

За його словами, сміття зі Львова незаконно скидають на сміттєзвалищах та на території інших місті і сіл України, зокрема, такі випідки були зафіксовані у місті Бережани Тернопільської області, місті Шепетівка Хмельницької області, у Хотині Чернівецької області.

"Прохання до міста Львова налагодити роботу відповідним чином, дати звіт, куди зараз возиться сміття, на які полігони? Ми знаємо, що робота в Львівській області не ведеться належним чином і такі полігони, які приймали сміття раніше, це Миколаїв, Новояворівськ, Самбір, припинили прийняття ТПВ" – додав Богдан Гагалюк. 

Зазначимо, з 1 липня 2019 року повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись від Львівської ОДА до міської ради Львова. Львівська ОДА вивозила сміття з міста з кінця червня 2017 року.

У січні цього року львівське сміття виявили у Хотині, мерія заявила, що покарає львівських перевізників, якщо підтвердиться, що саме вони вивезли відходи до цього міста.

Також у Львові планують розробити сайт про стан вивезення сміття зі Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.