Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шенгенська зона

espreso.tv

П'ятниця, 13 березня 2020, 10:00

Чехія призупиняє видачу шенгенських віз через коронавірус

шенгенська зона

З 14 березня країна призупинить прийом заяв на отримання шенгенських віз.

Про це повідомляє Главком.

Чехія призупинить прийом заяв на отримання шенгенських та довгострокових віз з 14 березня у зв'язку з оголошеною надзвичайною ситуацією через поширення коронавірусу в країні.

Відзначається, що вжиті заходи також стосуються членів сімей громадян ЄС.

Надзвичайна ситуація через коронавірус терміном на 30 днів діє в Чехії з 12 березня. Протягом цього часу заборонено в'їзд в країну іноземним громадянам з 30 країн, а перетин кордону з Німеччини та Австрії можливо тільки через 11 прикордонних пунктів.

Влада Чехії заборонила людям перебувати в місцях громадського харчування з 20:00 до 6:00 год. Крім цього, мешканці не зможуть потрапити в розважальні об'єкти, тренажерні зали, солярії, спа-центри, спортивні об'єкти, природні або штучні місця купання, басейни.

Введена також заборона на проведення заходів за участю понад 30 осіб.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. 

Станом на 13 березня в Україні виявили три випадки захворювання на корорнавірус.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.