Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Кам'янка-Бузька

П'ятниця, 13 березня 2020, 10:15

У Кам'янка-Бузькій через хворого з підозрою на коронавірус закрили ринки

Кам'янка-Бузька

Хворого, котрий прибув з Італії, госпіталізували до Львова, натомість мешканці влаштували протест через закриття ринків.

Про це повідомила прес-служба Кам’янка-Бузької міської ради.

Вчорв, 12 березня, в другій половинні дня до сімейного лікаря м.Кам’янка-Бузька звернувся пацієнт з симптомами гострого респіраторного захворювання. В ході обстеження з’ясовано, що хворий прибув з Італії.

"Враховуючи надзвичайну епідеміологічну ситуацію в світі, спричинену коронавірусом COVID-19, хворого госпіталізовано спеціалізованим медичним транспортом до м.Львова для обстеження та встановлення діагнозу" – йдеться у повідомленні.

Для зменшення ризику можливого розповсюдження інфекції, комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Кам’янка-Бузької райдержадміністрації, на позачерговому засіданні, прийнято рішення тимчасово призупинити роботу ринків у м.Кам’янка-Бузька та селищах Добротвір і Новий Яричів.

Сьогодні о 6:30 ранку, у відповідь на призупинення роботи ринку у м.Кам’янка-Бузька, вийшли протестувальники з числа підприємців і перекрили сполучення за напрямком Львів-Луцьк.

"До них вийшов міський голова Олег Омелян і пояснив, що такі вимушені заходи є необхідними для зменшення ризику можливого розповсюдження вірусної інфекції. В результаті розмови дійшли до висновку, що заборона торгівлі є необхідним запобіжним заходом і актуальна в ситуації, що склалась" – йдеться у повідомленні.

Частина протестувальників погодилась, деякі залишились незадоволені таким рішенням, але дорогу розблокували.

Нагадаємо, два нових випадки захворювання на коронавірусну інфекцію зафіксували у мешканців Чернівців та Житомирщини.

Раніше в Україні зафіксували 1 випадок коронавірусу COVID-19 – у чоловіка в Чернівцях, наразі його стан задовільний.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. Також міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення з 12 березня до 3 квітня призупинити навчання у школах і дитячих садочках Львова. Таке ж рішення прийняла й Львівська ОДА.

На час карантину в УГКЦ дозволили не цілувати ікони і слухати служби з дом, а МОЗ напривили на Львівщину тест-системи для перевірки на коронавірус.

Також у області визначили сім медичних закладів, які прийматимуть пацієнтів з коронавірусом у разі переповнення Львівської інфекційної лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.