Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ТРЦ "Форум Львів"

Середа, 18 березня 2020, 13:42

Асоціація рітейлерів запропонувала звільнити орендарів в закритих ТРЦ від орендної плати

ТРЦ "Форум Львів"

Асоціація рітейлерів України оприлюднила заяву щодо загрози епідемії коровірусу і її вплив на сферу роздрібної торгівлі.

Про це повідомляє Rau.ua.

Асоціація рітейлерів України оприлюднила заяву, у якій заявила, що підтримує дії влади щодо захисту населення від поширення коронавірусу, проте закликає уряд і місцеву владу пом’якшити наслідки введеного карантину і закриття магазинів для бізнесу.

"Хочемо звернути увагу на ряд важливих факторів, які влада не врахувала або не в достатній мірі врахувала при розробці заходів щодо протидію вірусу, і які можуть значно погіршити становище операторів роздрібної торгівлі внаслідок запровадження карантину", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, Асоціація рітейлерів України пропонує:

- крім продуктових магазинів та аптек дозволити роботу непродуктовим торговим точкам з окремим входом;

- спільно з ТПП України видати роз’яснення, які юридичні наслідки визнання карантину на національному рівні форс-мажором, і які наслідки для орендодавців і орендарів несе цей факт. Позиція Асоціації – звільнити орендарів в закритих ТРЦ від сплати орендної плати в повному обсязі, зобов’язавши сплачувати тільки комунальні та експлуатаційні витрати;

-рекомендувати рітейлерам перевести всіх співробітників центральних офісів і дирекцій на віддалену роботу (якщо така можливість передбачена їхніми службовими обов’язками);

- зобов’язати всіх операторів торгових мереж забезпечити відкриті магазини та співробітників в них антисептиками та засобами захисту для запобігання поширенню вірусу.

"Закликаємо членів Асоціації рітейлерів України та інших гравців ринку роздрібної торгівлі показати соціальну відповідальність бізнесу і не збільшувати націнки на найбільш затребувані товари та послуги, не проводити масових скорочень персоналу, і проявляти повагу як до співробітників, так і до постачальників та інших контрагентів" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Станом на ранок 18 березня, в Україні зафіксували 14 випадків зараження коронавірусом та дві смерті. У Львові ввели заборону на проведення масових заходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.