Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Укрзалізниця

Четвер, 19 березня 2020, 10:20

Укрзалізниця запустить поїзд Перемишль-Київ для українців у Польщі

Укрзалізниця

Для українців, які застрягли у Польщі, 20 березня запустять спецпоїзди Перемишль-Київ.

Про це повідомляє Українська правда.

Для українців, які застрягли у Польщі, 20 березня запустять спеціальні поїзди за маршрутом Перемишль-Львів-Київ.

"Ми створили ще одну можливість: розпочинаємо спеціальні залізничні рейси з Перемишля. 20 березня курсуватимуть чотири спецпотяги "Укрзалізниці" за маршрутом Перемишль-Львів-Київ", – йдеться у повідомленні посольства України у Польщi.

За інформацією Міністерства закордонних справ, загалом кількість громадян, які планують повернутись в Україну, складає близько 38 тисяч – окрім зареєстрованих українців, ще й ті, що офіційно не звернулись до міністерства. Це українці у Єгипті, які повертатимуться з туроператорами, та громадяни, що повертаються самостійно і "застрягли" на кордонах.

У МЗС очікують, що кількість звернень від українців із проханням про повернення зростатиме.

Нагадаємо, вчора львівські рятувальники перевезли через кордон майже 500 українців, які не могли виїхати з Польщі. На кордоні з Польщею зараз діють три пункти пропуску, через які громадяни України можуть повернутися додому: "Дорогуськ - Ягодин", "Корчова - Краківець", і "Гребенне - Рава-Руська". 

Ще 17 березня майже 2 тисячі українців не змогли виїхати з Польщі, а з 15 березня Польща заборонила в’їзд іноземців до країни у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Додамо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.