Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дороги Львівщини

Вівторок, 24 березня 2020, 16:55

Укравтодор побудує швидкісні дороги між обласними центрами Західної України

дороги Львівщини

Фінансування обїздних доріг цих міст передбачено за рахунок кредитних та грантових коштів МФО.

Про це повідомила прес-служба Державного агенства автомобільних доріг України. 

Укравтодор розробив бачення розвитку мережі доріг Західної України. Проєкт передбачає з’єднання обласних центрів Заходу України між собою та з існуючими транспортними коридорами швидкісними дорогами з дозволеною швидкістю руху 110-130 км/год. Повне втілення проєкту планується завершити за 5 років. 

"Швидкісні дороги необхідні для підвищення мобільності населення та легкості ведення бізнесу. Саме тому – це один із довгострокових пріоритетів Укравтодору" – пояснив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

В 2020 році до реалізації готовий проєкт із будівництва Північної об'їзної дороги м. Львів, а також першої черги обїзних доріг: Дубно, Стрий та Тернопіль. Фінансування обїздних доріг цих міст передбачено за рахунок кредитних та грантових коштів МФО. Міжнародні угоди з фінансуванню вказаних об’єктів вже укладено. Процедури закупівлі будуть оголошені найближчі місяці.

Також планується виготовити проектно-кошторисну документацію щодо розширення "вузьких місць" на автомобільній дорозі М-06 між Рівним та Львовом, загальною протяжністю 47 км. 

Міжнародну дорогу М-09 на ділянці Львів – Тернопіль, яка є частиною міжнародного коридору GO Highway, планується також розширити до 4 смуг руху по дві в кожному напрямку. Підготовка техніко-економічного обґрунтування здійснюється за рахунок коштів Світового банку.

В подальшому, передбачено з’єднати  коридори М-06 та М-09 між собою новою швидкісною дорогою в районі населених пунктів Ясенів та Золочів Львівської області, а також підключити Івано-Франківськ до автомобільної дороги М-09 по маршруту Унів – Перемишляни – Рогатин – Івано-Франківськ. 

Позитивний ефект від розбудови мережі відчують майже 10 млн мешканців регіону, а середній час поїздки між обласними центрами регіону скоротиться на 20-50 % та від столиці до обласного центру скоротиться від 15 до 25%.

Нагадаємо, цьогоріч стартує будівництво північної об’їзної дороги Львова.

У листопаді 2019 року Україна отримала кредит у 900 млн євро, частина якого піде на будівництво північного об'їзду Львова. А на початку листопада уряд ухвалив рішення про залучення 450 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку на будівництво автомобільних доріг в Україні.

Ще в лютому 2019 року у Мінінфраструктури повідомляли, що цього року планують розпочати будівництво північного об'їзду Львова. Концесійна дорога проходитиме за напрямком Львів – Краковець, що сполучатиме пункт пропуску "Корчова-Краковець" із Львовом і будуватиметься на 4 смуги руху.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.