Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

Четвер, 26 березня 2020, 15:02

Навчальний рік в Україні закінчиться 1 липня

школа у Львові

Для випускників 11 класу закінчиться тоді, коли вони отримають документ про освіту.

Про це повідомила т.в.о Мінстра освіти науки і України Любомира Мандзій.

За її словами, відповідно до Закону про освіту навчальний рік в Україні закінчиться 1 липня, окрім випускників 11 класів. 

"Якщо буде можливість продовжити навчання в школах у цьому навчальному році, то в травні або в червні ми повернемося за шкільні парти і знайдемо можливість опрацювати той матеріал, який подаємо зараз дистанційно і підвести підсумки. Навчальний рік для випускників 11 класу закінчиться тоді, коли наші випускники отримають документ про освіту" – пояснила Любомира Мандзій.

Вона пояснила алгоритм дії для одинадцятикласників у двох випадках  якщо учні повертнуться до школи в травні, то в травні відбуватися пробне ЗНО. А основна сесія ЗНО розпочнеться після 20 чисел червня. В іншому випадку, якщо навчання вілдновлять в червні, то МОН теж зможе організувати пробне ЗНО в межах червня до старту основної сесії. 

Нагадаємо, в Україні через коронавірус перенесли пробне ЗНО. Міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення з 12 березня до 3 квітня призупинити навчання у школах і дитячих садочках Львова. Такеж рішення прийняла й Львівська ОДА.

Додамо, вчора Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.