Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

намети біля лікарень

loda.gov.ua

Понеділок, 30 березня 2020, 16:27

На Львівщині встановили намети для сортування хворих на коронавірус

намети біля лікарень

Хворих сортуватимуть за ступенем важкості захворювання у спеціальних пунктах ще до потрапляння в лікарню.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зі вчора, 29 березня, у області встановили намети для облаштування тимчасових пунктів прийому хворих на території десяти лікарень у Львові і області, які уряд обрав для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом.

Біля наметів також чергують правоохоронці.

Це рішення затвердило керівництво Львівської ОДА на виконання розпорядження заступника міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Як пояснили у Міністерстві охорони здоров'я, такі пункти працюватимуть по всій Україні на території лікарень першої хвилі госпіталізації. Всі пацієнти з респіраторними симптомами, які звертаються до медиків, повинні пройти первинне скринінгове медичне розподілення ще до входу у приймальне відділення лікарні.

"Це надасть медичним працівникам можливість розподіляти пацієнтів залежно від ступеню важкості та госпіталізувати в лікарні лише тих хворих, які потребують цілодобового медичного спостереження. З задумом, така схема сприятиме зниженню ризиків інфікування на території лікарні для інших пацієнтів" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні на Львівщині підтвердили 6 випадків зараження коронавірусом. З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.