Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Четвер, 26 березня 2020, 09:40

У Львові розпочали проводити тести на коронавірус

медичний заклад

Відсьогодні у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Важливі новини з Львівського обласного лабораторного центру МОЗ.
Там вже почали використовувати отримані з Китаю та Києва набори реагентів. Тепер ПЛР-тести (які дозволять виявляти інфекцію на ранній стадії) будуть робити у Львові" – наголосив Андрій Садовий.

За його словами, раніше аналізи треба було відправляти до Києва і чекати результат декілька днів, однак відтепер ця процедура триватиме декілька годин.

"Очікуємо, що лабораторія робитиме від 100 тестів на день" – додав Андрій Садовий.

23 березня в Україну з Китаю прибуло 250 000 експрес-тестів на коронавірус, а також тести для проведення полімеразної ланцюгової реакції. Тоді ж у Львівській ОДА наголосили, що їх мають доставити у лікарні Львова, однак алгоритм розподілення ще напрацьовують. 

Нагадаємо, 25 березня уряд продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни.З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації, а 22 березня у області було зафіксовано другий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

З 12 березня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

У Львові на час карантину скасували пільговий проїзд у громадському транспорті, на Львівщині переглянули роботу громадського транспорту і обмежили міжміські перевезення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.