Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Четвер, 19 березня 2020, 16:53

У Львові на час карантину скасували пільговий проїзд у громадському транспорті

львівські маршрутки

Рішення почне діяти з понеділка 23 березня.

Про це повідомили у телеграм-каналі Львівської міської ради.

Таке рішення сьогодні, 19 березня, прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. 

"Із понеділка скасовано безкоштовний проїзд для пільгових категорій у громадському транспорті на час карантину. Нагадаємо, в 1 транспортному засобі може одночасно бути до 10 осіб. Сьогодні поліція оштрафувала 5 водіїв на 17 тис грн. кожного за порушення умов карантину" – йдеться у повідомленні.

За словами міського голови Львова Андрія Садового сьогодні на ранок вихід автобусів АТП-1 на маршрути становив понад 40%, а приватних теж приблизно 40%, тролейбуси та трамваї були в більшій кількості. В обід на маршрутах приватних перевізників їздило лише 10%.

"Ситуація не типова, та мусимо дотримуватися постанови Кабміну. Часто медсестри, лікарі не можуть сісти у транспорт, бо з поваги пропускають пільговиків. Тому маємо інформувати людей і пояснити, що є карантин, треба бути вдома, зокрема особам групи ризику, і дати можливість доїхати на роботу тим людям, які забезпечують життєдіяльність міста" – пояснив Андрій Садовий.

Сьогодні, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у Львові можуть повністю припинити курсування громадського транспорту.

На час карантину у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень.

Додамо, у львівських трамваях та тролейбусах також  перевозитимуть по 10 пасажирів. Вхід та вихід здійснюватимуть лише через передні двері, також пасажирів просять користуватися безготівковою системою оплати за проїзд.

Сьогодні, у Львові патрульні склали 5 протоколів на водіїв маршруток, які перевозили більше 10 пасажирів.

Зазначимо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.