Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Четвер, 19 березня 2020, 09:55

На час карантину у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів

львівські маршрутки

Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора, 18 березня, міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення щодо роботи громадського транспорту на час карантину. Відповідно, до Постанови Кабінету Міністрів України у громадському транспорті (автобуси, трамваї і тролейбуси) перевозитимуть лише по 10 пасажирів.

"Як ви знаєте, Кабмін ввів норму, що в одному транспортному засобі має бути не більше 10 осіб: чи це є великий Електрон, чи МАЗ, чи це є Еталон, чи це є Віано, всюди має бути тільки 10 людей. На мою думку, це рішення є дискусійним, бо є різні автобуси з різною пасажиромісткістю, а до всіх застосовують один принцип. Але така Постанова Кабміну, і ми маємо її дотримуватися" – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Штрафи за недотримання: від 17 до 170 тисяч гривень – сума, яка може накладатися на посадових осіб, якщо порушать цю норму.

"Також ви знаєте, що ми ввели режим готовності до надзвичайного стану в місті Львові. І не секрет, що в країні взагалі може бути введений надзвичайний стан. Тоді взагалі громадський транспорт може припинити своє функціонування. Тому, розуміючи це, нам зараз потрібно напрацювати логістику, щоб, в разі надзвичайного стану, підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста, могли функціонувати. Маємо забезпечити довезення людей на підприємства, в лікарні та ін. Для цього мать бути укладені прямі договори з перевізниками. По іншому бути не може" – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, на час карантину у львівських трамваях та тролейбусах перевозитимуть по 10 пасажирів. Вхід та вихід здійснюватимуть лише через передні двері, також пасажирів просять користуватися безготівковою системою оплати за проїзд.

Додамо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Зазначимо, у Львові ввели заборону на проведення масових заходів. Від 16 березня у місті закривають усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. У Львові ЦНАПи на час карантину працюватимуть в онлайн-режимі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.