Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус в Україні

Вівторок, 31 березня 2020, 13:00

У МОЗ затвердили новий алгоритм надання медичної допомоги хворим на коронавірус

коронавірус в Україні

Відтепер обов'язково госпіталізуватимуть лише пацієнтів, хворих або з подозрою на коронавірус у яких є ознаки пневмонії.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

У міністерстві повідомили, що відтепер до лікарні будуть госпіталізовувати лише людей з підозрою на Covid-19 у середньому та тяжкому стані чи ознаками пневмонії, а також тих, хто належать до групи ризику.

Відтак, згідно з оновленими медичними стандартами надання медичної допомоги хворим на Covid-19, стаціонарне лікування має обов'язково надаватися:

- хворим з підозрою/підтвердженим Covid-19 у середньому й тяжкому стані, а також при ознаках пневмонії або дихальної недостатності;

- пацієнтам, незалежно від тяжкості стану, які належать до групи ризику розвитку ускладнень.

До цієї групи ризику відносяться пацієнти:

з тяжким перебігом артеріальної гіпертензії,

декомпенсованим цукровим діабетом,

з імуносупресивними станами,

тяжкою хронічною патологією дихальної та серцево-судинної систем,

нирковою недостатністю,

аутоімунними захворюваннями,

тяжкими алергічними хворобами,

цереброваскулярними захворюваннями в стадії декомпенсації,

онкологічними захворюваннями.

Після прибуття пацієнта до закладу охорони здоров'я проводиться медичне сортування: за тяжкістю захворювання, необхідністю починати заходи медичної допомоги та наявністю ТГРС (тяжкого гострого респіраторного синдрому), пов'язаного з Covid-19.

Залежно від стану хворого та його класифікації спеціалісти надають відповідну медичну допомогу. Всім пацієнтам з Covid-19, які перебувають на стаціонарі, проводять профілактику загальних ускладнень.

Вагітні жінки з підозрою на Covid-19 мають бути госпіталізовані у спеціалізований стаціонар, уся терапія має проводитися з урахуванням стандартів ведення вагітності.

Нагадаємо, 30 березня на Львівщині підтвердили 6 випадків зараження коронавірусом. З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.