Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Четвер, 2 квітня 2020, 13:22

Прикордонники пропускають через кордон осіб з гуманітарною допомогою та дипломатів

пункт пропуску

На час карантину кордони України залишаються відкритими для людей, які приводять гуманітарну допомогу та співробіітників дипломатичних місій.

Про це в йнтерв'ю РБК-Україна повідомив голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко.

Зокрема, в’їхати в Україну можуть всі громадяни України або ж іноземці із посвідкою на проживання.

"Не можна в країну не впустити громадянина України, згідно Конституції. Ми будь-якого громадянина приймемо, здорового, хворого, без пам'яті. Це наш обов'язок – забезпечити кожному громадянину можливість потрапити на батьківщину. В'їхати можуть громадяни України, іноземці, у яких є посвідка на проживання в Україні, ті, у кого або батьки, або діти – громадяни України, а також акредитовані співробітники дипломатичних місій", – заявив Сергій Дейнеко.

За його словами, також  через кордон пропускають осіб транзитом та з гуманітарною метою.

"Ми гарантуємо, що ці громадяни ніде по дорозі не виходять. Якщо навіть вони інфіковані, то українські громадяни від цього не постраждають. Я вважаю, що це гуманно по відношенню до цих людей, у яких немає можливості інакше потрапити на Батьківщину", – пояснив Сергій Дейнеко.

Натомість, заборони на виїзд з України немає.

"Виїхати можуть будь-які іноземці, яким не заборонений виїзд, особи без громадянства. Можуть виїхати і будь-українці. Але потрібно розуміти, що всі наші сусідні країни ввели обмеження в'їзду іноземців на свою територію. Тому теоретично виїхати можуть всі, але практично – дуже мало", – додав Сергій Дейнеко.

Нагадаємо, Україна закрила кордон для іноземних громадян, з 17 березня на кордоні з Польщею працюють лише три пункти пропуску: Рава-Руська – Гребенне, Краковець – Корчова та Ягодин – Дорохуськ.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.