Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ритуальні послуги

П'ятниця, 3 квітня 2020, 17:30

У Львові заборонили прощатися з померлими від коронавірусу

ритуальні послуги

У місті створили детальний порядок поховань осіб, хворих на коронавірус або з підозрою на цю хворобу.

Про це сьогодні, 3 квітня, під час брифінгу повідомила заступниця міського голови з гуманітарних питань та керівниця штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Галина Слічна.

Сьогодні міська комісія з питань ТЕБ і НС затвердила організацію поховання померлих осіб від коронавірусу та тих, що мали підозру на Covid-19.

За словами Слічної, у цьому порядку детально розписано організацію проведення відповідних поховань для близьких померлої людини та всіх працівників ритуальних служб.

Зокрема, у разі встановлення смерті людини від коронавірусу, її тіло оброблять дезінфекційним розчином, помістять у герметичний пакет-мішок та покладуть у щільно закриту труну, яку доставлять до місця поховання. Прощання з померлим і похорон з дому заборонили.

Одночасно на кладовищі під час поховання мають перебувати не більше 10 осіб з масками і в рукавицях, а дистанція між ними має бути два метри. Крім цього, вся інформація про осіб, які перебували на похороні, з їхніми адресами та номерати телефонів надаються в ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг".

Участь у похороні померлого його родичі можуть брати лише з дотримуванням усіх норм та правил карантину, а до місця поховання мають добиратися індивідуальним транспортом.

Працівники ритуальної служби мають використовувати засоби  спецзахисту: спеціальні комбінезони (захисні костюми), рукавички, маски, антисептик, а після завершення поховання, – провести повну особисту дезінфекцію

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині зафіксували 13 випадків зараження коронавірусом. Вчора ще у двох працівників "Шувару" виявили підозру на коронавірус, а 31 березня із 20 протестованих працівників "Шувару" у чотирьох виявили підозру на коронавірус. 

В Україні заборонили ходити вулицями без паспорта та групою більше, ніж двоє, заборонили відвідувати парки і ходити у магазини без маски, а людям на самоізоляції дозволили виходити у магазини на відстань до двох кілометрів від дому.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.