Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Понеділок, 6 квітня 2020, 13:25

У лікарнях Львівщини бракує понад 70 апаратів штучної вентиляції легень

медичний заклад

На сайті обласного Штабу протидії коронавірусу опублікували перелік нагальних потреб лікарень нашої області.

Про це вказано на сайті обласного Штабу протидії коронавірусу.

На Львівщині створили сайт обласного Штабу протидії коронавірусу - STOP COVID-19, на якому є актуальна інформація щодо поточних потреб лікарень області у боротьбі з коронавірусом. Усі небайдужі можуть долучитися до спільної протидії поширенню пандемії.

"Закликаю усіх людей доброї волі, бізнесменів, підприємців, депутатів усіх рівнів, меценатів долучитися до збору коштів для закупівлі засобів індивідуального захисту та іншого медичного обладнання, які зараз вкрай необхідні нашим медичним установам" – заявив голова Львівської ОДА Максим Козицький.
 
Серед нагальних потреб лікарень нашої області є апарати штучної вентиляції легень. Як вказано на сайті, на Львівщині бракує 48 апартів ШВЛ високого класу та 25 ШВЛ середнього класу.
 
Крім того, у лікарнях Львівщини не вистачає основних засобів захисту для медиків, зокрема більше 117 тисяч комбенезонів, 92 тисячі респіраторів, а також окулярів та рукавиць різного типу.
 
Серед інших потреб велика необхідність у рідких миючих засобах, антисептиках та дезінфекторам. Крім цього, лікарням необхідно по 10 тонн пального А95 та дизпалива.
 
Зазначимо, сайт обласного Штабу Львівщини STOP COVID-19: спільна протидія поширенню вірусу створений за підтримки ДТЕК.
 
Станом на ранок у інфекційній лікарні перебуває 66 пацієнтів, 5 з яких – у реанімації, і двоє з них підключені до апаратів ШВЛ.
 
Нагадаємо, до травня у лікарні Львівщини поставлять 50 апаратів штучної вентиляції легень. У Львові для хворих на коронавірус зможуть задіяти 40 апаратів штучної вентиляції легень

Додамо, медики Львівської інфекційної лікарні не забезпечені респіраторами і костюмами біозахисту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.