Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

інфекційна лікарня

loda.gov.ua

Середа, 1 квітня 2020, 12:21

Медики Львівської інфекційної лікарні не забезпечені респіраторами і костюмами біозахисту

інфекційна лікарня

Медиків лікарні, що приймає хворих на корорнаврус, забезпечили костюмами біозахисту менше, ніж на 1%.

Про це повідомляє УНІАН.

Як заявив голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський, на кінець березня у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні, куди направляють хворих на коронавірус в області, нараховувалось лише 300 костюмів біозахисту при потребі 50 000, що складає 0,6% від необхідної кількості. 

За його словами, у лікарні також критично низька кількість усіх інших засобів індивідуального захисту від коронавірусу: повністю відсутні медичні фартухи, хоча їх необхідна кількість становить 100 тисяч штук, не вистачає також бахіл, нітрилових рукавиць, захисних щитків та іншого.

Крім того, в лікарні гострий дефіцит таких засобів індивідуального захисту:

- респіратори – 2 000 штук при потребі 100 000 штук (2%);

- ізоляційні халати – 3 000 штук при потребі 150 000 штук (2%);

- хірургічні маски – 5 000 при потребі 200 000 (2,5%).

Зазначимо, натомість у лікарні є достатня кількість апаратів штучної вентиляції легень – 10 апаратів при потребі в 4 апарати.

Нагадаємо, станом на 1 квітня у області зафіксували 7 випадків зараження на коронавірус. З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції. 

До кінця тижня Львівська ОДА планує протестувати на коронавірус усіх мешканців області, що нещодавно повернулися з-за кордону, а також усіх лікарів.

Загалом 10 лікарень Львівщини прийматимуть хворих із коронавірусом, основною серед ниї є КНП Львівської обласної ради "Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня".

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.